2017. április 3., hétfő

Legyen játék az esküvőn vagy ne?



Ez a kérdés mindig nagyon sokakat foglalkoztat, ha már nem vőfély, hanem ceremóniamester mellett tették le a voksukat. Ugyanis például az elegánsabb esküvők tekintetében nem mindig alakul úgy a helyzet, hogy bármilyen játéknak is lenne helye az est folyamán. De akkor mégis mikor legyen játék és mikor ne?

A személyes találkozóim során ezt a témát is mindig átbeszéljük, hogy a Nagy Napon sose érjen senkit, semmiféle kellemetlenség. Az egyik meghatározó szempont ebben a kérdésben, hogy maga a Pár szeretne-e játékokat vagy sem.

Ilyenkor mindig szoktam ajánlani néhány lehetőséget, hogy milyen fajta játékokat lehet esetleg beletenni a programba, illetve, hogy azoknak mikor van helye az események sorában. Amennyiben ezt leegyeztettük, még akkor is rugalmasan kell hagynunk a kérdést, hiszen a játékok beépítése nagymértékben függ attól is, hogy az esküvőn milyen a hangulat.

Néha nagyon jól jön egy kis játék!



Mindenképpen javasolt egy-egy játék akkor, ha esetleg a Násznép kicsit nehezebben pörög fel, illetve olyan köztes időszak van, amikor jól jön egy kis szórakoztató töltelék. Szintén jó megoldás, ha egy következő esküvői programot játékkal indítunk el, illetve annak segítségével gördítjük tovább az eseményeket. A játékok lényege nem csak az, hogy jó hangulatot teremtsenek, hanem sokszor maradandó élményeket is képesek okozni.

Olyan esetekben azonban, amikor fergeteges a buli, tele a tánctér és a kedélyállapot a tetőfokára hág, egyszerűen bűn lenne betuszakolni egy játékot, és megbontani ezzel a kialakult, jó hangulatot. Ilyenkor nem kell ragaszkodni ahhoz, amit megbeszéltünk, hanem élvezni kell, hogy minden rokonunk és barátunk éppen mennyire jól érzi magát.

A játékok tehát egy ceremóniamesteres esküvő alatt nem feltétlenül kötelezőek, de a legjobb, ha előre tudjuk, hogy pontosan mi az, amit bevállalunk, és mi az, amit semmiképp sem. A többi pedig már tényleg csak a hangulat kérdése, és persze mindig hangsúlyozom, hogy a végső szó az Ifjú Páré, amit Ők szeretnének, azt megvalósítjuk! :)

Következő bejegyzésemben bemutatok pár lehetőséget, hogy milyen játékok közül választhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése